Verwarming

Centrale verwarming en ventilatie is meer dan ooit zo belangrijk door de steeds strenger wordende normen die worden opgelegd. Bij ons kan u terecht voor de meest vernieuwende producten:

Radiatoren

De afmetingen en vermogens van de radiatoren worden berekend op basis van de te verwarmen ruimte. Er zijn heel wat mogelijkheden betreffende de vorm, kleur en materiaal. De meest voorkomende zijn in plaatstaal met de mogelijkheid tot een vlakke voorplaat zodat deze designkenmerken bezitten. Sierradiatoren of (put)convectoren zijn ook een mogelijkheid.
 

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt het esthetisch en energiezuinig voordeel ten opzichte van centrale verwarming. Het is makkelijk regelbaar en vergt nagenoeg geen onderhoud.
 

Centrale verwarmingsketels

De prestaties van uw cv-ketel verminderen na 15 jaar. Ketels van 20 jaar en ouder zijn echte energievreters. Overschakelen op een condenserende ketel resulteert in een lager energieverbruik. 
 

Warmtepompen

Snel in opkomst en niet zonder enige reden, is de warmtepomp als bijzonder energiezuinig alternatief voor een traditionele cv-ketel. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de aarde, het water of de lucht. Die warmte wordt vervolgens op een hogere temperatuur gebracht door compressie (drukverhoging) en zo in de woning gepompt om de centrale verwarming aan te sturen. Er is dus slechts een minimum aan elektrische stroom nodig om de pomp aan te drijven, maar geen aardgas of stookolie. Daarmee bespaart dit systeem tot 40% in vergelijking met een klassieke aardgas- of stookolieverwarming. 
 

Zonneboilers

Tegenwoordig staat energiezuinigheid centraal. Naast de traditionele verwarmingssytemen hebben wij ons ook ook gespecialiseerd in de alternatieve warmtebronnen, zoals zonnepanelen. Zo nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en houden onze klanten hun energiefactuur in toom.